KAKO KORISTITI KOKOSOVO ULJE ZA NOKTE KOJI NIKADA NEĆE PUKNUTI I KOSU KOJA NIKADA NEĆE OPASTI



Sigurno su mnogi od vas već napravili prekidač na kokosovo ulje u kuhinji, ali da li ste znali da možete zamijeniti nekoliko proizvoda u svakodnevnom ljepotom rutinu za ovo čudo ulja? Ne samo da je vlaže kožu i uklonite šminku, ali ovo do-it-sve sastojak se može ugraditi u svoj svakodnevni režim u tako mnogo načina.


Što je u tome da bi se tako velika?
Kokosovo ulje bogato ugljikohidrata, vitamina i minerala koje su dobre za ljudski organizam. Ona se koristi kao ulje za kosu hiljadama godina, i pokazao je zavidne rezultate. Pojedinih komponenti u njoj zadržati kosu jak, nahranjena i zaštićena od efekata preranog starenja, poput ćelavosti i prekomjerne gubitak kose.
Pored svoje zajedničko korištenje za kosu, kokosovo ulje se koristi na koži, a posebno lice iz nekoliko razloga.
Kokosovo ulje je stvarno visoka u zasićenih masti koje se sastoje uglavnom triglicerida, ili srednjeg lanca masnih kiselina. To znači da nakon što bude upija u kožu, ona će ga zadržati glatka na dodir na duži vremenski period. Ovaj sadržaj masti pomaže zadržati prirodnu vlažnost i ulja, što znači da je koža, takođe, će zadržati vlagu i hidratacije.

Ovo ulje je također opterećen tri vrste kiseline: laurinske, capric, i caprylic. Iako ove tri masne kiseline svaki imaju svoje carstvo prednosti, oni rade zajedno da bi kokosovo ulje svoje antimikrobna svojstva. To je razlog zašto, kada se primjenjuje na kožu, kokosovo ulje može spriječiti mikrobiološke infekcije.
Ikada pitali zašto je kokosovo ulje pohvale za svoje anti-aging svojstva? To je zato što sadrži vitamin E, bitan sastojak za zdrav rast kože, popravak od habanja, toniranje kože i sprečavanje bora. To je razlog zašto kokosovo ulje ima dugogodišnju reputaciju za obnovu kože.
Na kraju, kokosovo ulje, kao i kokosa, tako puna proteina koji pomaže zadržati kožu i kosu jak, interno i eksterno. Proteini iz nafte i dalje popraviti oštećene ćelije i garantuju zdrav stope razvoja tkiva.
Kako možete ga koristiti
Evo samo nekoliko od mnogih načina kokosovo ulje može lako biti zamenjen u svoj svaki dan beauty rutina:
za njegu noktiju
Ako ste pate od krhki noktiju kreveta i ubacio noktiju, ovo je stvarno velika kod kuće lijek za vas. Masiranje kokosovo ulje u svoje zanoktice i nokte na česte osnovi će dodati vlagu i ojačati nokte koji će vam omogućiti da raste više nego što je ikad bio.

rast noktiju kako-da: Masaža u nokat kreveta i prste u kružnim pokretima prije nego što odete na spavanje (ćete želite koristiti visoke kvalitete, ekstra djevičansko kokosovo ulje za ovaj).
Kutikule briga kako da: Rub kokosovo ulje u svoje zanoktice i pustite da prodre u trajanju od najmanje 30 minuta, ali možete sigurno ići koliko god možete bez pranja ga (što duže, to bolje!). Na taj će pomoći ojačati vaše zanoktice, vlaže kožu oko noktiju i da će riješi Hang noktiju.
Nail gljiva kako-da: Kao prirodni anti-gljivične, kokosovo ulje je odličan lijek za riješi noktiju gljiva (na noktima ili noktiju). Umasirajte ulje u pogođenom području nakon što je temeljito očišćena i osušena. Ponovite ovo dva puta dnevno dok se gljivice briše.
za uklanjanje šminke
Možete koristiti kokosovo ulje za uklanjanje šminke s bilo kojeg mjesta na licu. To razbija tvari otporan na vodu koriste u sjenilo i maskaru, a pomaže im oslobodili iz trepavice kože i očiju. Najbolji dio o korištenju ovo kao šminke zamjena je da možete dobiti pravo na osjetljiva područja (kao što je vjeđe), jer je bez hemikalija i vjerojatno ne će vas iritira.
Kako-u: Kokosovo ulje je solidan na sobnoj temperaturi, tako da ćete želite da trljati malu količinu u dlan vaše ruke da ga ugreje. Zatim nanesite ga po licu i lagano utrljati joj šminku prstom tipova. Zatim obrišite ga sa čistim peškirom. Ponovite onoliko često koliko je potrebno. Savjet: držite ga iz oči jer će zamućenja svoju viziju malo.

Skin piling
Kada pomiješana sa pravim sastojcima, kokosovo ulje također čini veliki sve-prirodni piling kože za lice i tijelo. To je lako napraviti i sadrži sastojke ćete već imate kod kuće.
Kako-do: dodati 3 kašike kokosovog ulja i 2 žlice šećera iz šećerne trske do malog teglu i dobro miješati. Voila! Imaš svoj organski, kemijski bez lica i tijela piling. Savjet: Ako želite nešto malo više abrazivna, zamijeniti šećer za sol, jer rastvara sporije.
Hair styling
Kokosovo ulje za kosu pomaže zamijeniti izgubljene proteine u oba oštećena i neoštećena niti.

Pošto je ovo ulje je bogato laurinske kiseline, ima visok afinitet za proteine kose, a može se lako prodiru duboko vratila kosu. Može se koristiti za pretpranje ili post-pranje kose grooming. Zabluda o kokosovo ulje je da se koristi samo kao tretman za kosu odsustva-u. Međutim, može se koristiti kao veliki stajling pomoći, kao i za borbu protiv kovrdžanje i ispucale vrhove.

Kako-u: Utrljajte malu količinu kvalitetne kokosovog ulja između ruke zagrijati ga malo (i zapamtite, malo ide dug put!). Masaža ugrejani ulje u kosu u rubrikama, vodeći računa ti svaki prošle Strand. Zgrabite tankog zupčastog češalj i dobiti sve čvorove. Vezati kosu u peškir i ostavite da odstoji nekoliko sati, ili čak i preko noći. Operite ga dobro sa dobrim šamponom. Kada dođe vrijeme za stil, primetićete nećete morati koristiti bilo koji od uobičajenih proizvoda! Vaša kosa će izgledati glatko, sjajna i zdrava.

Treats akni

Kokosovo ulje je posebno dobar za kožu sklonu aknama zbog anti-gljivične svojstva. Dva od tri masne kiseline sadrži-capric kiseline i lauric kiseline su od najmoćnijih antimikrobnih agenasa tamo. Kada oni nanosi na kožu, ona zamjenjuje zaštitni sloj koji kožu izgubio vremenom od pranja i brisanja. Gubitak ovog zaštitni sloj je ono što omogućava napade akni da se razvije. Kokosovo ulje je prirodni anti-upalni, što znači crvenilo kože će se smanjiti sa kontinuirani rad.

Kako-do: Najjednostavniji način da očistite akni je zagrevanjem kokosovo ulje i primjenom direktno na nepravilnosti u kružnim pokretima koristeći čiste prste. Ponovite ovo dva puta dnevno dok se akne briše.

Savjet: Ako se osećate kreativni, možete napraviti 100% prirodni 3-korak kokosovo lice ulje masku.



Spoje sljedeće sastojke u malom zdjelu:

5 kašika svježeg aloe sok
2 žličice meda
2 kašike kokosovog ulja
Nanesite mešavinu na celo lice i ostavite da odstoji 20 minuta. Uklonite ga s toplom vodom. Učinite to dva puta nedeljno i vidjet ćete sasvim poboljšanje!

hrani za kosu

Ako vaša kosa je u potrazi i osjećaj krhki od vremenskih nepogoda ili preko-stil, kokosovo ulje će vam pomoći da oživi ga. To sloja kose pramenove i štiti od oštećenja izazvanih boje, ekstremne vrućine i hladnoće, te će čak i spriječiti greying.The ulje će uliti natrag u vratilo kosu ono što je izgubila tokom vremena.

Kako-u: Sve što trebate učiniti je masaža kvalitetan kokosovo ulje seruma u kožu glave i kosu svake noći prije spavanja i oprati ga sljedećeg jutra. Redovno primjenom kokosovo ulje će osigurati dovoljno da prodire kroz. NIUCOCO je liniju vegan, hladno presovanog, ekstra djevičansko kokosovo ulje je najkvalitetnije na tržištu, i to je stvarno dobar proizvod koristiti za ovo.

Naravno tretira stanja kože

Kokosovo ulje pomaže u sprečavanju protiv starenja kože, ali može se koristiti i za prirodno liječenje raznih stanja kože. Zahvaljujući svojoj anti-gljivične, anti-mikroba i anti-upalni svojstva, kokosovo ulje može se tematski primjenjuje na područjima pogođenim psorijaza, dermatitis, i ekcema.

Kako-u: Ovo je jednostavna: utrljajte malu količinu kokosovog ulja na upaljene, zahvaćeno područje kože (bez obzira gdje se on nalazi u tijelu) onoliko često koliko vam je potrebno dok se ne briše.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.