Dilema : Da li rižu treba prati prije kuhanja ?


Ono što je bitno istaknuti je da rižu svakako prije upotrebe treba pregledati organoleptički i ako se primijete neke nečistoće one se odstrane a riža se obavezno opere.

Druga strana medalje savršeno bijele riže je ta
da se u nju dodaju razno razne stvari poput riže u prahu ili glukoze kako bi dobili savršenu bjelinu.

Dakle, odgovor je da, perite pirinač.


Tvrdnja da se ispiranjem riže gube njegove važne hranjive tvari nije tačna.



Ukoliko operete rižu prije kuhanja možete očekivati sljedeće.

Otklonit ćete višak skroba, nečistoću iz riže.

Kuhana riža bit će rastresitija i neće se kuhanjem pretvoriti u ljepljivu kašu.

Važno je za one koji žele lijep i rastresit obrok.

Nema potrebe da pretjerujete, dovoljno je da rižu prstima promiješate, a vodu u kojoj perete rižu promijenite dva puta.

Voda u kojoj perete rižu nikad neće biti prozirna.

IZVORinfosavjetnik.com

Nema komentara:

Pokreće Blogger.